De mer etablerade spelarna som redan gjort några år i hockeyettan har man rätt bra koll på, och har man inte det så finns det alltid någon att fråga. Men J20-talangerna är en annan sak. Det är få som följer superelitserien och därmed är det få som vet hur bra talangerna som kommer därifrån egentligen är. Ofta så får man gå på uppgifterna på eliteprospects och försöka uttyda något av det, men siffrorna där säger ju inte hela sanningen. Därför tänkte jag ge mig på att intervjua de som verkligen vet vad de går för, deras tidigare tränare i J20 superelit. Först ut är Janne Karlsson, tränare för Växjös J20 som har fem adepter som lämnat för hockeyettan som han berättar om med följande ord:

Otto Henell (f) ny i Nybro

En egen kille från Växjötrakten som varit med hela vägen. En hårt arbetande spelare som är laglojal och duktig framför allt defensivt. Men han kommer också in i perioder där han också kan producera offensivt. Men framför allt har han sina styrkor defensivt, lite småelak.

Tobias Aronsson (b) ny i Mariestad

En spelskicklig back som är väldigt kall med pucken. Han blir aldrig stressad. Det finns en stor uppsida hos honom, väldigt bra med puck. Har en helt ok skridskoåkning men den kan bli bättre, han är lite sen fysiskt för att ha den där riktiga kraften, men det kommer.

Simon Eriksson (f) ny i Mariestad

Simon är ingen rolig kille att möta för motståndarbackarna! Stor, skridskostark och orkar åka hur mycket som helst. Tuff att möta, det är inget roligt att ha honom i motståndarlaget som back. Får ofta fast puckarna, han är bra på att sätta press. Stor, 1.90 lång och väger nästan 100 kg, men ändå snabb, han har bra tryck i grejorna. Driver på mål hela tiden. En kille som jobbat hårt och fortfarande har driv och vill bli bättre. Jag har också provat att ha honom som back och det har han också gjort väldigt bra, en stor rightskytt som får stopp i spelet. Fast han vill spela forward själv.

Fredrik Nordmark (b) ny i Vallentuna

En back vi haft i många år, en Stockholmskille. Tvåvägsback även om han kanske är lite mer defensiv. En bra skridskoåkare och en gedigen back. Ganska allround utan att ha den där riktiga spetsen. Tog stora kliv här.

Jakob Bäckman (b) ny i Segeltorp

Också en kille som varit här ett tag. Har mycket spel i sig och kan också ta kliv. Var kapten i TV-pucken men har inte riktigt fått genombrottet, men det är mycket upp till honom att göra det. En bra passningsspelare med bra blick och skott också egentligen även om han inte gjort så många mål. Men han har kvaliteter.

Om du får säga vem du tror har störst möjlighet att göra succé säsongen som kommer, vem skulle du säga då?

Simon. Om han fokuserar kommer han göra ett bra jobb. Han kommer vara en spelare som publiken kommer att gilla, det kommer att smälla när han är på isen. Han ger energi och har alltid full fart på grejerna. Kan han fortsätta med det så kommer han att kunna göra nytta oavsett division han spelar i.

Kategorier: Övrigt

2 kommentarer

Hildegard · 31 juli, 2019 kl. 16:03

Ett förslag, i all välmening, är att du skapar Inlägg istället för Sidor.
Då kommer det du skriver även synas från http://www.kh-onside.se och man behöver inte ha länken.

    Krister Holm · 31 juli, 2019 kl. 20:01

    Tack för tips, visste inte hur det funkade!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *