För en dryg vecka sedan gjorde jag en sammanställning över de bästa spelarna som fortfarande är tillgängliga på marknaden. Sedan dess har det hänt en hel del och jag tänkte att det kanske kan vara läge att göra en uppdaterad lista. Så här kommer den igen, med kommentarer i rött för de spelare det kommit ny info om.

MÅLVAKTER

BRA VÄRVNING

Marcus Evertsson

En riktigt bra målvakt som varit utlånad till Björklöven. Men gör bara hälften av matcherna under säsongen, vet inte varför, är han upplåst på jobb?


Alexander Jirhage

En bra målis som borde kunna få kontrakt i ett bra ettanlag, men än så länge så står han utan kontrakt. Har varit runt lite under åren, det kanske kan oroa.

BACKAR

TOPPVÄRVNING

Erik Flood

En klassback som Hudik inte lär släppa ifrån sig.

Som jag misstänkte så blev Erik kvar i Hudik. En viktig förlängning för Hudik som annars tappat mycket på backsidan.

RIKTIGT BRA VÄRVNING

Karl Pearson

En klassback som haft lite problem med motivationen. Lär väl förlänga med Forshaga om han inte lägger av, men har en hög kapacitet bara man kan locka till sig honom.


Joni Liljeblad

Kirunas viktigaste spelare och kapten. Hade en för honom sämre säsong men lär bli kvar i klubben ändå.

Väljer att lägga skridskorna på hyllan. Ett tungt tapp.


Martin Modigs

Den resolut spelande backen har också en hel del hockey i sig och borde vara attraktiv för en hel del klubbar.


Olof Lundberg

En rightback med bra spelsinne är högvilt på marknaden. Varför Olof inte fått förlängt med Piteå förstår jag inte men någon klubb kommer bli lycklig arbetsgivare åt en riktigt bra back.

Går sensationellt nog till Lejon. Lejon som gått oväntat starkt under silly season.

BRA VÄRVNING

Christoffer Björklund

Fick inte världens bästa omdöme från Borlängehåll för sin prestation under säsongen, men nog finns där kapacitet i grunden.


Mathias Linnarud

Hade en grymt bra förra säsong där han visade upp en självklarhet och ett självförtroende han inte visat tidigare. Framför allt offensivt. Vore ett bra tillskott till alla klubbar utom toppklubbarna i ettan.


Nicklas Sjölund

En kraftfull rightback brukar stå högt på sportchefernas önskelistor, så Nicklas lär inte sakna anbud även om han inte färgade lika mycket som förväntat säsongen som gick.


William Wennström

Den defensivstarke backen skulle definitivt kunna stärka upp en försvarslinje också i en bra klubb.

Blev idag klar för Tranås som nu känns väldigt komplett.


Fredrik Falk

Fredrik var stark i ett starkt spelande Väsby säsongen som gick. Vet inte varför han inte förlängt, kanske vill han söka nya jaktmarker? I så fall är han säkert eftertraktat villebråd för jagande sportchefer.

På try out hos Hästen. Ryktas ansluta till Huddinge om han inte får kontrakt hos allsvenskarna.

FORWARDS

TOPPVÄRVNING

Joakim Högberg

En toppspelare i ettan med rutin och poänggaranti. Borde bli kvar i Piteå men har öppnat upp för klubbar söderut.


Per Ledin

Frågan är om Per ens ska spela i år, men ska han det vore det en riktig tillgång för många lag som vill ha in lite attityd.


Stefan Söder

Lär leta allsvenska eller utländska arbetsgivare då han näst intill är överkvalificerad för ettan med sitt grymma målskytte, men finns det någon ettanklubb som lyckas knyta fast honom så ska de skatta sig lyckliga. Lär inte bli kvar i Krif.


Oskar Fredriksson

Oskar är kär i sin hemby, Kiruna, och lär inte flytta därifrån. Men ryktas att han ska lägga skridskorna på hyllan.


Victor Lövstedt

Ett av de främsta guldkornen på hockeyettanmarknaden. Avancerade med Kristianstad men har ännu inte fått förlängt. Men tror inte det är helkört för honom. Får han inte det så lär han vara högvilt på bland de mer penningstarka sportcheferna!


Robin Sterner

Ännu en av de absolut mest eftertraktade spelarna. Sägs ha lite hemlängtan till Värmland så framför allt Grums lär bearbeta honom hårt, något annat vore tjänstefel. Men vill han tjäna pengar finns betydligt mer penningstarka klubbar som är beredda att pytsa upp bra för att knyta honom till sig.

Kommer att släppas som ny Forshagaspelare på måndag. En kanonvärvning för Forshaga och en stor skräll då jag trodde Grums låg bäst till om han valde att återvända till Värmland. Nu seglar Forshaga upp som en riktigt stark kandidat till inte bara en allettanplats utan också om playoffplatserna.

RIKTIGT BRA VÄRVNING

Adam Hirsch

Jättetalang som inte riktigt blommade ut förra säsongen, men måste vara het på marknaden.

På try out med Almtuna.


Max Lalander

Max är en väldigt bra hockeyspelare god för runt 40 poäng för en säsong. Det ryktas att han blir kvar, men ännu är inget kontrakt underskrivet och hans agent lär ha en hel del telefonsamtal från klubbar som är sugna på en spets.

Det blev som ryktena sa, Max blir kvar i Lindlöven. Ett revanschsuget Lindesbergslag kommer vilja utmana också i år.


Niklas Lihagen

Den rutinerade centern är ren klass på denna nivån och kan bidra med en massa rutin. Sägs vara platsknuten till Västmanland men hockeyettanlagen där skulle begå tjänstefel om de inte hörde sig för med honom i alla fall.


Simon Mattsson

Simon Mattsson har producerat bra också på allsvensk nivå och producerade bra i Nybro men fick ändå inte förlängt. Sägs ha höga lönekrav och stort ego, men med rätt tränare i en klubb med stor plånbok så kan man få en spelare som kan göra skillnad.


Nicklas Nilsson

Nicklas är knuten till Stockholm och lär bli kvar i området. Men vem kniper detta guldkorn värt för åtminstone 40 poäng per säsong?!


Niklas ska bli pappa för andra gången och kommer lägga av om ryktena stämmer.

BRA VÄRVNING

Henrik Olsén

Det skulle förvåna om han inte får förlängt med Borlänge då det är en kompetent tvåvägscenter, men än så länge är inget påkritat.


Adam Byström Johansson

En vass spelare men inte lika vass som löneanspråken han ryktas vilja ha. Men finns pengarna så får man också in kvalitet.

Klar för Hudiksvall som behövde förstärka offensiven efter en del tapp.


Henrik Messfeldt

”Messy” har en ovanligt poängsvag säsong bakom sig, men besitter väldigt hög kapcitet. Fortsätter han spela så lutar väl mycket åt Grums, men finns det någon klubb som vill spetsa sin trupp så borde man i alla fall slå en signal till honom.


Felix Fjälkeborn

Felix levererar men lär inte få fortsatt förtroende i Huddinge. Vilken 08-klubb nappar?


Adam Seydlitz

Kraftfulla Adam Seydlitz har ännu inte skrivit nytt kontrakt med Hudiksvall, men borde ha fått ett kontraktsförslag. Annars är det en bra värvning som förstärker de flesta lag.

Lider fortfarande av hjärnskakningen han ådrog sig förra säsongen och lär inte spela på ett tag än iaf.


Rasmus Djerf

Den hårt jobbande och skridskostarka yttern fick inte förlängt med Kalmar men lär kunna förstärka de flesta hockeyettanlag.


Leonard Forselius

Leonard vann Kiruna IF:s interna poängliga och måste vara högvilt bland andra norrlag framför allt. Men blir väl troligtvis klubben trogen.


Viktor Lennartsson

Viktor avslutade säsongen i den tyska tredjeligan men fick under våren sitt första barn och lär flytta hem till Sverige igen. Han har sin släkt i Värmland men vet inte var tjejen har sin, men hade jag varit en värmlandsklubb hade jag legat på för att locka till mig den poängstarka spelaren.

Nybro drog längsta strået i kampen om poängspelaren.


Jonas Kapla

Ryktas lägga av, men blir han kvar så blir det med stor sannolikhet en förlängning med Malung för den poängstarke centern.


Patrick Eriksson

Kaplas radarpartner kommer säkert följa hans exempel.


Robin Sjörén

Robin är också knuten till 08-området, men den klubb som knyter till sig den rutinerade centern kommer att få en spelskicklig och skridskostark poängspelare.

Ryktas lägga av sedan han inte fick kontrakt med Huddinge.

David Gunnarsson

David vann Ö-viks poängliga och är dessutom rightare, det borde locka. Vem hugger?

Kategorier: div 1

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *