De mer etablerade spelarna som redan gjort några år i hockeyettan har man rätt bra koll på, och har man inte det så finns det alltid någon att fråga. Men J20-talangerna är en annan sak. Det är få som följer superelitserien och därmed är det få som vet hur bra talangerna som kommer därifrån egentligen är. Ofta så får man gå på uppgifterna på eliteprospects och försöka uttyda något av det, men siffrorna där säger ju inte hela sanningen. Därför tänkte jag ge mig på att intervjua de som verkligen vet vad de går för, deras tidigare tränare i J20 superelit. Superelitlaget som har flest spelare som gått till hockeyettan är Västerås, och Pär Hellenberg säger så här om sina forna adepter:

Målvakten Elias Olofsson (Köping)

Elias hade två fantastiska säsonger med oss. Han kommer från Uppsala och har gjort det otroligt bra hos oss. Första säsongen kamperade han med (Jesper) Wallstedt och andra säsongen med Theo (Rooseboom de Vries). Han är mogen för större uppgifter än ettan, en snabb målvakt som sett riktigt bra ut. Fick träna mycket med a-laget och fick också sitta på bänken några matcher men fick bara stå någon träningsmatch. Han är en bra division 1-målvakt. Han har inte riktigt storleken för att bara täcka målet utan är också en räddande målvakt. Explosiv, följsam och läser spelet bra. Skapar lugn och är dessutom bra i sidled.

Backen William Svärd (Enköping)

En Västeråsprodukt som inte kom in på hockeygym, utan flyttade till Grums och gjorde tre bra säsonger i Grums och fick också några matcher med deras a-lag innan vi plockade tillbaka honom. En offensiv back, bra i powerplay där han är duktig i sidled och på att få igenom skotten. Bra förstapass. Gjorde några matcher med Enköping och de var nöjda med honom, så de var tidiga med att skriva kontrakt med honom. Positivt för oss att vi kunde ta tillbaka en kille och se han utvecklas.

Backen Viktor Fagerlund (Sollentuna)

En bra stopp i spelet-back. Duktig på att få stopp i spelet, duktig man mot man. Kliver på och hans styrka är defensiven där han är stark.

Backen Karl Holmqvist (Köping)

Kalle är mer en tvåvägsback som framför allt är aggressiv. Bra skridskoåkning, följer gärna med upp i anfallen. En modern tvåvägsback med bra skridskoåkning och förstapass.

Backen Anton Forsell (Linden)

Anton har gått på vårt hockeygym i tre år, kommer från Karlstad och är son till bandymålvakten Micke Forsell. Utvecklats väldigt bra hos oss, en tvåvägsback. Inte stor men har mycket utväxling för kilona han har. En rörlig tvåvägsback som ligger rätt i banan. Uppoffrande spel.

Forwarden Hugo Ollila (Linden)

Hugo är en Eskilstunakille som gått hockeygym ho oss. Får han hålla sig frisk och bra tränad så han kan spela på högre nivå. Väldigt avig nosar upp lägen och utmanar en mot en, en riktig målgörare. Bra direktskott i powerplay när han står till höger. Spelat med Linden och gjorde mycket poäng med dom, en intressant kille.

Forwarden Linus Gustafsson (Köping)

Linus är en Köpingkille som kom till oss för två år sedan. Har fått chansen att spela med a-laget några matcher. En duktig center med bra skridskoåkning, väldigt aggressiv. Varit i två år i Västerås och fått bar utveckling hoppas på att han får en bra roll i köping.

Forwarden Lukas Henze (Lindlöven)

Lukas är en stor rightare som har mycket kraft genom mittzonen. Lindlövens tränare Dufåker känner till honom väl då båda var i Örebro samtidigt och han lånade också in Lukas till Arboga när han var där förra säsongen, så Dufåker vet vad han får. Stor och stark och har ett bra skott.

Vem av dessa gör störst succé?

Jag tror på Elias Olofsson, jag tror absolut han är mogen för allsvenskan inom ett par år.

Kategorier: Övrigt

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *