Under varje silly season så finns det vinnare och förlorare, och jag tänkte lista den största förloraren i respektive ettanserie. Med det sagt så är det inte säkert att de inte kan utmana om bra placeringar i serien, men de har en betydligt tuffare väg att gå denna säsong än den föregående.

Först ut är turen kommen till den norra serien, där Östersund ser klart försvagat ut men mitt val föll ändå på en annan storhet nämligen…

Piteå

Målvakter ut                                      Målvakter in

Inget officiellt                                                     Johan Vestermark (Lejon)

Backar ut                                           Backar in

Isak Ahrling (Björklöven)                                     —

Olof Lundberg (Lejon)

Forwards ut                                       Forwards in

Carl Becker (Södertälje)                                    Petter Mäkitalo (Borlänge)

Marcus Sandström (Boden)

Alexander Selin (Kiruna AIF)

Vid en snabbtitt så ser man ju att Piteå numerärt tappat i antal spelare, fem (+1?) ut och bara två stycken in. Men tittar man på det noggrannare är tappet ännu större. Bakåt tappar man sina två starkaste pjäser i Isak Ahrling och Olof Lundberg som båda fått massor med istid och varit väldigt viktiga för laget. Förvånansvärt nog har man inte ens försökt täta dom luckorna dessa lämnar utan man litar på att de som ändå är kvar ska fixa det. Det känns som ett väldigt stort vågspel, i alla fall om man som Piteå har ambitioner att spela långt fram på vårkanten.

Framåt så försvinner förra säsongens stora genombrottsman, målkungen Carl Becker, som stod för 25 mål och 25 assist säsongen som gick. Dessutom två breddspelare där kanske framför allt tappet av assisterande kaptenen Marcus Sandström till rivalen Boden svider lite. Petter Mäiktalo har fått i uppgift att ensam täcka upp för dessa tre och även om han inte är en dålig spelare så kan han naturligtvis inte ens fylla upp Beckers lämnade skridskor. Och gör dessutom Joakim Högberg realitet av sina hot om att lämna för lag söderut så ser laget väldigt mycket tunnare ut också offensivt.

Visserligen kan Johan Vestermark stärka upp målvaktssidan något men inte så det täcker tappen på back- och forwardssidan på långa vägar. Det är ett klart svagare Piteå vi ser kliva ut på isen i vinter.


1 kommentar

En snabbkoll på norra · 13 augusti, 2019 kl. 14:13

[…] har jag tidigare skrivit ett eget inlägg om att de är stora förlorare under sillyn. Men trots det lär de absolut vara med och bråka om […]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *