I den östra ettan finns det ett lag som sticker ut i negativ bemärkelse, och det är som säkert alla känner till Huddinge. Talangfabriken slängde allt vad talanger hette ut genom fönstret (läs till Segeltorp) och valde istället att satsa på att plocka in etablerade stjärnor med koppling till klubben. Det finns nog inget lag i hockeyettan med så många meriterade spelare som Huddinge! Förväntningarna på laget var givetvis skyhöga men dom har verkligen inte infriats. Föreningen som i alla år abonnerat på en topplacering har trots det på papperet förstärkta laget endast tagit en seger efter ordinarie tid och ligger på en niondeplacering! Vad det beror på vet jag inte ens om de själva vet, men de har sett tämligen sega ut och har haft förvånansvärt svårt att täppa till bakåt. Nu möter man Strömsbro imorgon och blir det ännu en förlust så undrar jag om inte tränare Mikael Österblom får se sig om efter ett nytt jobb.

En lite mindre negativ överraskning, men ändå klart under förväntan, är sistaplacerade Hammarby. Laget tippades om att kunna vara med och slåss om en allettanplats men det har man inte visat så här långt. Den stora förklaringen är att man fullständigt tappat försvarsspelet där man släppt in fem mål per match i snitt. Det blir väldigt svårt att vinna matcher om man ska behöva göra sex mål framåt.  

Vi hade alltså en stor och en mindre negativ överraskning i den östra ettan och detsamma gäller motsatsen, positiva överraskningar. Den stora positiva överraskningen är nykomlingen Wings som just nu ligger på en fjärdeplats med fem segrar på sina sju spelade matcher. Senast bjöd man Visby på en jämn match även om man föll med uddamålet till slut. De stora utropstecknen för Wings är förstakedjan med Christian Blomqvist och Otto Larsson i spetsen, men också målvakten Andrej Vasilijevic förtjänar att lyftas fram med finfina räddningsprocenten 94,23. Så länge Huddinge fortsätter gå kräftgång så finns det en extra plats för övriga lag att slåss om och Wings kanske är laget som sniker åt sig den?

Den mindre positiva överraskningen är Segeltorp. Laget som blev totalt brandskattat av Huddinge inför säsongen spåddes nå en bottenplacering. Men laget har presterat en överraskande fin och fartfylld hockey så här långt, delvis hjälpta av livbojar utskickad till sig av Huddinge i form utav de tre lovande juniorerna Robin Carneholm, Jonas Löfgren och Filip Runbjer. Det lär inte räcka till att hota om en allettanplats, men nog ska man kunna undvika den absoluta botten om man kan fortsätta på inslagen väg.

Övriga lag går ungefär som förväntat, möjligen att Visby och Enköping gått något svagare än förväntat. Vallentuna ser ut att gå till en alletta som jag förväntade mig och om Strömsbro kan betvinga Huddinge på hemmaplan imorgon så kan de också blanda sig i kampen om en allettanplats på allvar.


2 kommentarer

Göran Strid · 9 oktober, 2019 kl. 15:27

Jag följer bland annat Huddinge på tämligen nära håll och laget har verkligen överraskat många åt fel håll. Förlust mot Strömsbro ikväll och det börjar se riktigt kärvt ut. Just nu gör inte föreningen skäl för namnet ”talangfabriken”. Långt därifrån. Jag tror ganska många är oroliga på allvar. Ungefär som många i Nyköpingsområdet funderar på sitt lag. Lite parallell faktiskt.

    Krister Holm · 10 oktober, 2019 kl. 13:17

    Håller med dig till 100%!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *