Den norra ettan har bjudit på en riktigt stor överraskning så här långt, nämligen Teg. Laget tippades på nedre halvan men toppar just nu den norra ettan med 15 inspelade poäng på sju matcher. Nu ska man ha klart för sig att i den norra ettan så haltar antalet spelade matcher och med fel resultat ut Teg-ögon så kan faktisk hela fyra lag gå förbi om de vinner sina hängmatcher. Men det förtar inte Tegs start, laget har gjort det riktigt bra. Jag såg deras senaste match, derbyt mot Vännäs, och där imponerade de kanske inte men de vann ändå. En fin målvaktsinsats av Arvid Stenmark och en stark förstakedja med Sebastian Manberg, Elias Edström och Anton Tano räckte för att vinna mot ett bättre spelande men lite ospetsigt Vännäs. Insatsen gör att jag betvivlar att Teg kommer att fortsätta hålla sig i toppen någon längre stund.

Efter Teg så hittar man Boden. Laget har visserligen möjlighet att gå om vid seger i nästa match men jag tror inte man är 100% nöjd med att se Teg före sig i tabellen. Laget har åkt på ett par förvånande poängtapp men kommer säkert att hittas i toppen av norra ettan när det summeras. Där kommer också Östersund att återvinnas, laget har tagit poäng i samtliga matcher och ser stabila ut. Piteå inledde lite trögt men har sedan steppat upp och allt annat än en allettanplats för dom vore mycket förvånande.

En liten positiv överraskning är också Örnsköldsvik. Åtta poäng på sex matcher efter att bland annat överraskande ha besegrat Kiruna AIF. Laget kommer dock få svårt att hålla allettanplatsen man innehar nu.  

Kiruna IF förlorade (som vanligt) derbyt men har i övrigt presterat något över förväntan. Speciellt vinsten mot Boden är ju riktigt stark.

Kalix står inför en nyckelmatch i afton när man möter Piteå på bortaplan. Seger där och man kommer definitivt att fortsätta vara med och bråka om en allettanplats, vid förlust så är jag inte lika säker.

Kiruna AIF är något av en besvikelse. Utöver segern i derbyt så har man bara lyckats besegra Vännäs och det är inte nog om man vill nå en alletta.

Vännäs visade upp fint spel mot Teg i senaste matchen men var på tok för uddlösa. Men man har en klar och tydlig idé hur man vill spela och kan man fortsätta hålla fast vid den så är jag övertygad om att poängen kommer att börja trilla in.

Lejons inledning är ungefär som förväntat. Man kan störa och också ta poäng med ojämna mellanrum, men man ligger sist och risken finns att man fortsätter ligga sist också när serien summeras.


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *