Imorgon är det dags för en tidig seriefinal i den södra serien då serieledande Troja Ljungby tar emot tvåan Nybro i Ljungby arena. Båda lagen var också väldigt tippade inför serien så det är med andra ord ett riktigt tungviktsmöte som står på schemat. Därför så tänkte jag att vi skulle höra på två röster om vad de tror och tänker om matchen och motståndet. Då detta är en supporterblogg så blir det också två supportrar som kommer till tals. Först ut är Nybrosupportern Jonas Johansson från Viking support.

Presentera dig själv och hur du blev supporter för ditt lag!

Jonas heter jag. Mitt hockeyintresse startade när jag som liten började följa med min pappa på Nybros matcher. För sisådär 10 år sen tog mitt intresse fart på riktigt och jag började bli väldigt engagerad. Så är det än idag. Har i många år nu varit engagerad i Nybros supporterklubb Viking Support.

Vad är ditt bästa hockeyminne?

Har svårt att välja ut något specifikt, men resan vi gjorde när vi mötte Kalix i play off för ett par år sen är oförglömlig. 140 mil enkel resa i minibuss. Framme någon timme innan matchen, sen hem direkt efter matchen. Vi vann med 2-1 efter sudden death, det gjorde hemresan betydligt enklare!

Vad säger du om er säsongsinledning?

Är mycket nöjd med inledningen på den här säsongen. Tyvärr förlust i premiären mot Kalmar men sen dess har vi sex raka segrar.

Vad är ditt lags styrkor?

Största styrkan tror jag är vår målvakt Robin Johansson som har storspelat hittills! Det ger också en trygghet till hela försvaret med en så pass duktig målvakt. Sen är det i vissa matcher som vi inte alltid har spelat så bra men ändå lyckats vinna. Det är väl en styrka i sig.

Vad kan bli bättre?

Det har mestadels varit en och samma kedja som stått för dom flesta målen än så länge, men det lossnade lite nu i senaste matchen mot Tranås för fler forwards. Det är väl annars en sak som kan bli bättre, att få igång målskyttet för fler spelare.

Vad är din syn på Troja och Trojasupportrar?

Troja är precis som Nybro en klassisk förening med en lång historia. Tyvärr sabbade ju Troja relationen med sin supporterklubb för några år sedan. När man kommer till Ljungby Arena numera är det tyst och tråkigt. Det var alltid bra klackmatcher förr.

Hur tror du matchbilden kommer se ut imorgon?

Tror det kommer bli en jämn och målsnål match.  Det är grymma målvakter i båda lagen.

Vad blir viktigt för er del?

Att inte slarva i försvarsspelet. Sen blir det viktigt att utnyttja powerplayspelet om det blir något.

Vem vinner läktarmatchen?

Läktarmatchen vinner vi, inget snack! En stor buss och många bilar kommer rulla från Nybro till matchen.

Hur slutar matchen?

Vi vinner med 2-1 efter förlängning.

Vem står som seriesegrare?

Troja/Ljungby.

Hur långt går ni i år?

Till playoff, sen vet man aldrig vad som händer där! 


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *