NORRA ETTAN

I den norra ettan så blev det två programenliga segrar för Teg mot Kiruna AIF (2-4) och Piteå mot Vännäs. Det var dock anmärkningsvärt stora siffror för Piteå (10-3) och frågan är om inte det behöver ageras i gravt underpresterande Vännäs snart. Laget är inte så dåligt som resultaten varit.

ÖSTRA ETTAN

I den östra ettan så är det mest anmärkningsvärda att Hammarby äntligen fick spräcka sin förlustnolla och man gör det mot Vallentuna med 5-3. Säkert skönt för Hammarby men väldigt oroväckande för Vallentuna som efter en fin serieupptakt nu har tre raka förluster mot lag som de kan förväntas slå (Sollentuna, Enköping och nu Hammarby). Vad har hänt?

En annan match som är värd att uppmärksamman är att Wings fortsätter sin succésäsong genom att besegra lokalrivalen Väsby med 4-7 och därmed tillfoga hemmalaget sin första nollpoängare. Det bekräftar bilden av att Wings är på riktigt denna säsong, och en allettanplats ser mer och mer realistisk ut.

Huddinge fick äntligen ta en trepoängare igen och man gör det mot bottenlaget Hanviken med 8-2. Har storfavoriterna äntligen fått det att lossna eller är det bara ett resultat av ett svagt motstånd? Det återstår att se, i nästa match möter man formsvaga Vallentuna och då borde denna seger följas av ännu en om det ska vara tal om en vädning.

Strömsbro fortsätter vara formstarkt. Igår tog man sin tredje seger på fyra matcher då Segeltorp besegrades.

VÄSTRA ETTAN

I den västra ettan svarade Forshaga för en anmärkningsvärd upphämtning på bortaplan mot Surahammar: Man låg under med 6-2 med mer än halva den sista perioden spelad men när slutsignalen ljöd så hade man vänt och vann matchen med 7-6! Fem raka mål för ett Forshaga som så långt i serien hade haft förtvivlat svårt att göra mål. Faktum är att man under de sista 8½ minuterna av matchen svarade för 1/4-del av sin målskörd denna säsong!

Grums fortsätter att överraska positivt. Efter segrar mot Mariestad, Borlänge och Lindlöven avfärdade man nu det tredje topplaget Lindlöven på bortaplan med 5-4 efter straffar. Det måste sägas vara mycket imponerande av det rätt anonyma Värmlandslaget! Deras strikta försvarsspel med snabba omställningar har visat sig vara mycket effektivt mot topplagen. Men klarar man också av att föra matcher? Det ska bli spännande att se när man nu möter lag från de nedre regionerna. Men att de är ett lag för allettan förefaller mycket sannolikt.

Nyköping fick äntligen en trepoängare igen, deras blott andra för säsongen. Nu har man lokalrivalen Linden i nästa match, kan man vinna också den kanske man kan skönja ett trendbrott för de underpresterande favoriterna.

Köping tog sin första seger när man besegrade Kumla med 1-2 på bortplan och Borlänge avfärdade Linden med 6-3. Anmärkningsvärt i den matchen var att Borlänge sköt hela 63 skott!

SÖDRA ETTAN

Det var Troja som höll i taktpinnen i den södra ettans tidiga seriefinal men det var Nybro som till slut vann på bortaplan med 3-2 efter sudden. Nybro hade märkligt svårt att hitta rätt med passningarna och gav Troja chans på chans att erövra puck högt och få långa anfall. Som tur var för Nybro så var Robin Johansson på sitt allra bästa spelhumör och räddade laget. Nybro måste dock bli bättre på att hitta rätt i passningsspelet och på att täcka skott om man ska vara riktigt framgångsrika i längden och inte bara förlita sig på att målvakten står på huvudet match efter match. Troja måste dock hyllas då man gjorde en riktigt bra match, det var inte på grund av bekvämlighet de inte gjorde fler mål. Försvarsmässigt ser de också ruggigt starka ut. Dock ett stort minus till Kevin Karlsson som gjorde en riktigt ful checking to the head och fick matchstraff. Plus ger jag istället till Martin Fransson och William Romfors i Troja, samt till Fabian Ilestedt i Nybro utöver givna Robin Johansson.

Mörrum greppade något vad som kan sägas vara det sista halmstrået i kampen om att nå en allettanplats sedan man vann mot Kalmar med 6-5 efter straffar. Offensivt leder Marcus Paulsson återigen laget på bästa sätt med tre mål. Det laget skulle behöva för att utmana på allvar är dock lite stadga defensivt. Laget har över fyra insläppta mål i snitt och då blir det jobbigt att vinna i längden. Men kan man få ordning på försvarsspelet så finns det förutsättningar för att sikta uppåt.

Vimmerbys kris såg ut att förvärras ytterligare då man efter 5½ minut låg under på bortaplan mot Tranås med 3-0. Men efter en heroisk vändning så stod man till slut som segrare med 6-4. Nu får man också tillbaka sin gamla succétränare Phil Horsky och detta kombinerat gör att jag tror att vi kommer få se ett betydligt bättre Vimmerby framöver. Tranås å sin sida börjar det dock lukta kris om. Laget inledde serien starkt men nu viker man ner sig gång på gång och nu behöver det hända något för att vända på trenden.

Halmstad är tillbaka på vinnarspåret igen efter seger mot Tyringe med 3-0 och även Borås och Kallinge vann sina matcher mot Dalen respektive Hanhals.


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *