Malung har gått oväntat bra med tanke på att de tappat en del spets inför säsongen och placerar sig just nu på en niondeplats i den västra ettan. Nu drabbas dock laget av ett tungt avhopp då trean i den interna poäängligan, Sonny Karlsson, bestämt sig för att söka sig en ny klubb. Det är jobbsituationen som gör att han väljer att lämna.

– Jag har haft en dialog med Malung ända sedan jag valde att flytta hem att de skulle fixa ett jobb åt mig. Tyvärr så har det inte gått att lösa och nu efter tre månader så har vi kommit överens om att vi ska gå skilda vägar.

Så det är ingen schism som ligger bakom?

– Nej jag har trivts jättebra här och fått stort förtroende. Men i ettan är det inte så höga löner att det går att leva på och då måste man ha jobb. Men det har som sagt var inte gått att lösa trots att vi båda parter jobbat hårt för att lösa det och då har jag och sportchefen Erik (Eriksson) kommit överens om att jag ska se mig om efter en annan lösning.

Nu letar den rutinerade 26-åringen med över 100 allsvenska matcher i ryggsäcken alltså en ny klubb. Men vad han letar efter är han inte riktigt klar över, om det blir Sverige eller utomlands (han har spelat i såväl Norge och Frankrike som i England).  

– Nej det är så pass färskt att jag inte hunnit fundera över det så mycket. Men jag är öppen för det mesta och flyttbar, det viktiga är att det går att lösa privat, med jobb och så där.

Och den som lyckas få in Sonny i laget får en spelare i bra form, så här långt så har Sonny på sina 11 matcher noterats för 12 poäng.

– Ja jag har fått mycket förtroende och det har funkat väldigt bra så här långt på säsongen, både för mig och för laget.

Sonny på eliteprospects


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *