Slutet närmar sig och avgörandets stund är inne! Med bara sex (fem i norra) kvar så börjar det bli intressant spana in vilka lag som är inblandade i allettankampen och hur deras kvarvarande spelschema ser ut. I detta inlägg har jag gjort just detta, men också försökt sia hur många poäng lagen tar i matcherna. Är det riktigt ovisst så lämnar jag det dock öppet med ett frågetecken. (Observera att det är tips och inget facit, skrällar kommer säkert att ske).

I den östra ettan har tre lag ryckt och i praktiken säkrat en allettanplats. Visby, Hudiksvall och Väsby  har alla ett behagligt avstånd ner till allettanstrecket. Det innebär att det är två platser kvar att slåss om, och det är fyra lag som är med i kampen om dessa platser. Det skiljer bara tre poäng mellan Wings, Huddinge, Vallentuna och Strömsbro.

WINGS 28 poäng +12 i målskillnad

Hammarby h – 3 poäng

Visby b – 0 poäng

Väsby h – 0 poäng

Hudiksvall h 0 poäng

Huddinge b – ?

Segeltorp h – 3 poäng

Summering: 28+6=34 poäng plus de poäng de tar emot Huddinge.

HUDDINGE 27 poäng +22 i målskillnad

Hudiksvall b – ?

Strömsbro h – ?

Hanviken b – 3 poäng

Vallentuna h – ?

Wings h – ?

Sollentuna b – 3 poäng

Summering: 27+6=33 poäng plus de poäng de tar mot Hudiksvall, Strömsbro, Vallentuna och Wings.

VALLENTUNA 25 poäng +5 i målskillnad

Sollentuna b – 3 poäng

Enköping b – 3 poäng

Hammarby h – 3 poäng

Huddinge b – ?

Visby b – 0 poäng

Väsby h – 0 poäng

Summering: 25+9=34 poäng plus de poäng de tar emot Huddinge.

STRÖMSBRO 25 poäng -4 i målskillnad

Väsby h – 0 poäng

Huddinge b – ?

Segeltorp h – 3 poäng

Hanviken h – 3 poäng

Hudiksvall b – 0 poäng

Enköping h – 3 poäng

Summering: 25+9=34 poäng plus de poäng de tar emot Huddinge.

Slutsats:

Wings monstervändning mot Vallentuna igår öppnade upp för en betydligt mer oviss avslutning än det blivit annars. Nu blir det lite grann upp till Huddinge att avgöra hur allettanplatserna fördelas då de har kvar att möta alla rivalerna om allettaplatserna på slutet. Går Huddinge rent i dessa matcher kan det bli en målskillnadsaffär i slutändan, och då ligger Wings bäst till. Men lyckas något lag betvinga Huddinge är det istället dom som har trumf på hand. Huddinge å sin sida har inte råd att slå av på takten, de bör vinna åtminstone två av de ovissa matcherna.


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *