Den västra ettan är den som är mest odramatisk, men kanske inte fullt så mycket som man kan tro vid en första anblick. Mariestad, Grums, Borlänge och Lindlöven är ju klara, och Skövde ser också ut att ha ett ointagligt försprång med 11 poäng. Men då ska vi ha klart för oss att Skövde har i stort sett idel topplag och ett internt möte med Nyköping kvar, medan Nyköping i stort sett bara har matcher med lag från nedre halvan kvar utöver då deras interna möte.

SKÖVDE 32 poäng +19 i målskillnad

Köping b – 3 poäng

Nyköping h ?

Mariestad b – ?

Borlänge b – 0 poäng

Grums h – ?

Lindlöven b – ?

Summering: 32+3=35 poäng plus de poäng de tar mot Nyköping, Mariestad, Grums och Lindlöven.

NYKÖPING 21 poäng och -6 i målskillnad

Lindlöven h – ?

Skövde b – ?

Malung h – 3 poäng

Linden h – 3 poäng

Kumla b – 3 poäng

Surahammar h – 3 poäng

Summering: 21+12=33 poäng plus de poäng de tar emot Lindlöven och Skövde.

Slutsats: Skövde har ett massiv poängövertag men laget har betydligt tuffare spelschema på slutet med i stort sett idel topplag. Tappar man matchen mot Nyköping så kan det därför bli spännande på slutet ändå. Men nog borde Skövde kunna ro hem några poäng också mot topplagen.


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *