Den trettonde november skrev jag ett inlägg där jag mycket utförligt beskrev publikutvecklingen i hockeyettan och menade då att hockeyettan var hetare än någonsin då det nu är mer publik som tittar på hockeyettan än någonsin. Jag fick då invändningar av Mikael Mjörnberg som menade att det mest var tillfälligheter och att det när serien skulle vara färdigspelad så skulle publikantalet vara nere på ungefär samma snitt som tidigare säsong. Nu är serien färdigspelad och vi har facit: Hockeyettan ÄR hetare än någonsin!

Publikutvecklingen de senaste fem grundserierna

När vi summerar så har alltså hockeyettan ökat publiksnittet med 8,3%, en riktigt bra och vill jag påstå statistiskt säkerställd siffra. Vi kan också konstatera att publiksnittet ökat för varje säsong. Jämfört med säsongen 15/16 så är det nu 24,8% mer åskådare på matcherna, en väldigt stark ökning! Tittar man på SHL som jämförelse så ligger deras publiksiffror ungefär konstant. Denna starka ökning har skett samtidigt som möjligheterna att följa hockeyettanmatcherna på webben ökat kraftigt under de här åren och inkluderar man dessa följare till personer som följer matcherna så är ökningen betydligt högre ändå. Det är alltså bara att konstatera: Hockeyettan ÄR hetare än någonsin!


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *