Ett inlägg i facebookgruppen hockeyettansupportrar som undrade vad det finns för klackar i hockeyettan fick mig att börja fundera. Jag har ju varit runt i många hallar och vilka klackar har jag då upplevt? Och vilka är bäst? Jag bestämde mig för att försöka göra en topp 3-lista serie för serie. En högst subjektiv lista som bygger på det jag upplevt på plats samt genom alla de webbsändningar jag sett.

Norra ettan
  1. Östersund – Presidenterna

Var uppe i Östersund för ett par år sedan då Bois spelade i den norra allettan och blev då mycket vänligt bemött av Presidenterna. Ett glatt gäng med en liten trumma (lite för ”tunn” för min smak dock, jag vill ha tryck i grejorna) som stöttade laget på ett positivt sätt under hela matchen. Inte så varierade ramsor och inga flaggor eller banderoller dock.

2. Boden – Redstorm

Under samma alletta så var jag också upp i Boden och där upplevde jag det inte lika organiserat. Visst hade de en banderoll med Red Sea på, och folk var klädda i rött, men hejarropen var sporadiska och begränsade ur variation. ”BHF” och ”Boden-klapp-klapp-klapp” typ. Har trumma.

3. Kiruna AIF – Snoddas army

Ett gäng med trumma och någon flagga som stöttar gruvlaget. Inte bäst tryck och inte så varierade ramsor men känns ändå organiserat.

Östra ettan
  1. Visby – Visby Roma fans

I östra är klackarna nästan icke-existerande. I Visby finns det dock några som hejar på laget och som också har en trumma som tyvärr används lite på fel sätt, det trummas slumpmässigt ibland utan rop efter, bara okynnestrumning. Inga flaggor eller banderoller.

2. Hudiksvall – De vilda gässen?

Det finns en handfull som stöttar laget med ramsor, men de är få och har inte hört någon trumma. Bara någon ramsa och inga flaggor.

3. Väsby – Väsby Wildhogs

Normalt väldigt få och röstsvaga men mobiliserar ibland och kan då få hyfsat tryck.

Västra ettan
  1. Mariestad – Oxarna

Västra ettans klart starkaste klack med ordentlig trumma, banderoller, OH-flagga, stora flaggor och en stor variation vad gäller ramsor. Anordnar dessutom tifo ibland.

2. Skövde – Rebellerna

Efter att ha varit lite på dekis så känns det som att Rebellerna är på g i år. Mer folk och bättre drag i ramsorna, även om man har en bit upp till Oxarna. Har en ordentlig trumma, och fixar också banderoller. Variation i ramsor dessutom. Dock inga tifon.

3. Borlänge

Har ett gäng som stöttar laget med sin ramsa ”Borlänge hockey” och någon mer kanske med trumma som stöttning. Men otroligt dålig variation på ramsor och inga flaggor eller banderoller.

Södra ettan
  1. Krif – White angels

White angels trumma är ju numer riksbekant och den hjälper till att få bra drag på White angels. Dock så känns klacken som lite på tillbakagång, inte riktigt samma drag som tidigare. Banderoller och flaggor har de dock på matcherna och rätt bra utbud på ramsor. Inga läktartifon som jag förstår, vilket är ett minus.

2. Nybro – Viking support

En klack med egengjorda flaggor och bra tryck på läktarna. Starkt växande och frågan är om man inte är på väg förbi Krif i listan. Variation i ramsor. Inga tifon?

3. Tranås – Flying cranes

I hemmahallen en väldigt begränsad klack med två (lite tunna i mitt tycke) trummor som trummar samma ramsa om och om igen ackompanjerande en liten klack (trum trum trum- AIF). På bortaplan så är det dock betydligt bättre drag med mycket mer folk och man har också flaggor för att höja inramningen ytterligare. Ettans mäktigaste bortafölje.


2 kommentarer

D OG. DVG · 19 december, 2019 kl. 21:31

Det är smickrande att minnet av De Vilda Gässen fortfarande lever kvar men vill med eftertryck säga det som är nu EJ skall förknippas med DVG. Det här är lättmjölk där DVG var brännvin.

    Krister Holm · 19 december, 2019 kl. 23:03

    Ok! Hade ni bra tryck förr?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *