Som jag berättat förut så läser jag allt jag kan kommer över om hockeyettan och på senaste tiden är det påfallande tydligt att det inte är många ens bland insatta som förstår hur playoffspelet ska gå till. Därför tänkte jag förtydliga detta i följande inlägg, det kan ju vara bra att veta innan allettorna drar igång så man förstår vad man tjänar på att placera sig högt upp.

Seriespel

Först nu så spelas allettor och grundserier. Där innebär placeringarna följande:

Notera att den norra fortsättningsserien bara innehåller fem lag och att inget av dom riskerar att ramla ur.

Hockeyettanfinal och playoff 1

När allettorna är färdigspelade så spelas två saker samtidigt: Hockeyettanfinalen och playoff 1. Matcherna avgörs i bäst av tre där högst rankade lag har två hemmamatcher, men lägst rankade laget har sin hemmamatch först.

Hockeyettanfinalen är ganska enkel att åskådliggöra, där möts de två allettanvinnarna.

Till playoff 1 går som synes ovan de lag som kommit på plats 4 till 8 i allettorna (totalt 2*5=10 lag) samt de fyra vinnarna av fortsättningsserien (totalt 4 lag). Det innebär sammanlagt 14 lag i playoff 1. De sju högst rankade lagen väljer bland de sju lägst rankade, ju högre ranking desto tidigare val. Detta gäller alla playoffsteg.

Playoff 2

Till playoff 2 går givetvis de sju vinnarna i playoff 1. Men som jag visat i tidigare tabeller så går också hockeyettanfinalens förlorare dit, samt de fyra lag som kommit tvåa och trea i de två allettorna. Det är med andra ord 12 lag som går in i playoff 2.

Playoff 3

Sista steget innan kvalserien till allsvenskan är playoff 3. Dit går de sex vinnarna i playoff 2.

Kvalserien till allsvenskan

Till kvalserien till allsvenskan går alltså:

Ettan och tvåan i denna serie är klara för spel i hockeyallsvenskan 20/21 medan förlorarna spelar hockeyettan.

Hoppas att det klargjorde stegen lite så att ni vet vad som gäller!


2 kommentarer

Jan-Erik Karlsson · 20 december, 2019 kl. 17:50

Väldigt bra och överskådligt

    Krister Holm · 20 december, 2019 kl. 20:37

    Kul att du tycker så!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *