Det är 29 stycken i nuläget som tippat hur den södra allettan. För skojs skull så satte jag mig och gick igenom hur ni tippat, vilka är era favoriter till seriesegern och vilka lag tror ni inte på alls? Nu har jag sammanställt vad jag kom fram till.

Troja är de stora favoriterna. Av 29 tips så tror 20 att de kommer att vinna allettan, 6 tror att de kommer tvåa och 2 tror att de kommer att komma trea. Det är alltså blott en som inte tror att de kommer att komma på medaljplats. Tittar man på medeltipset så ligger det på plats 1,45.

Nybro är den andra favoriten. 6 stycken tror att de kommer att vinna allettan södra medan 12 stycken tror att de kommer komma tvåa. 4 stycken ytterligare tror på en medaljplats för smålänningarna och tippar dom trea. Medeltipset är 2,55.

Tredjehandsfavorit är Mariestad. Med två förstaplatser, 4 andraplatser och 6 tredjeplatser så är de dock en bit efter de andra två. Medeltipset för dom ligger på 3,69.

Det finns ett lag till som tippas som seriesegrare och det är Huddinge. De har dessutom 4 som tror att de kommer att komma tvåa och 5 som tror att de kommer att komma trea. En tippare tror dock inte alls på Huddinge och har placerat dom på sistaplats. Medeltipset hamnar på 4,59.

Krif får sägas vara femtehandsfavoriter med medeltipset 4,62. En tror att de kommer att komma tvåa och sex tror att de kommer att komma trea.

Det är faktiskt fler som tror att Tranås kommer nå medaljplats, nämligen 2 andraplatser och 6 tredjeplatser. Men de flesta andra håller inte dom lika högt utan medeltipset hamnar på 5,17. En tror så lite på Tranås att han tippar dom sist till och med.

Visby tror inte någon på att de kommer att hamna på medaljplats, utan majoriteten tror att de kommer att hamna en bit under mitten på tabellen, snittipset hamnar på 7,07.

Grums är det en som tror att de kommer att snika åt sig en tredjeplats när serien är färdigspelad. Men det är han tämligen ensam om, för 8 stycken tror att de kommer näst sist och 7 att de kommer allra sist. Totalt sett tippas man åtta med 8,24 i medeltips.

Näst sist hamnar Halmstad. 9 stycken tror att de kommer hamna nia och 8 stycken tror att de kommer sist. Medeltipset ligger på 8,72.

Det laget som tippas hamna i botten av er tippare är Skövde. 7 stycken tippar dom näst sist och hela 12 stycken tippar dom längst ner. Snittipset blir 8,90.

Nu får vi se vem av er som får rätt och kan kalla sig allettan södras stora kännare!


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *