Grundserierna är färdigspelade och lagen håller som bäst på att slicka sin sår från striderna och vässa formen inför allettan. Men det har också skett en utvärdering och i flera lag har man kommit fram till att man trots avancemanget vill förstärka ytterligare för att få ett ännu slagkraftigare lag. Vilka har vässat sina trupper och vilka sitter nöjda? Jag har gjort en genomgång med det som framkommit så här långt.

Vi börjar vår genomgång i den södra allettan.

Grums har värvat in två spelare:
Välväxte Joshua Berger som lämnade Nybro strax innan då han tyckte han fått för lite istid där. En attitydspelare som ger mer bredd till värmlänningarna.
Den andra värvningen är av mer spetskaraktär. 19-årige Filip Sjöberg lånas in på lång tid ifrån Timrå. Filip är en rapp spelare som redan spelat två matcher på lån tidigare och då noterats för två mål. Det gör laget mer slagkraftigt offensivt, något som säkert är välbehövligt nu när motståndet består av idel bra lag.

Halmstad verkar vara nöjda med den trupp de har.

Huddinge har en stark och bred trupp och dessutom en väldigt rutinerad. Verkar inte ha intentioner att förändra i den. Enda förstärkningen är på marknadssidan där man anställt en ny ”spelare”.

Krif lever under en ansträngd ekonomi och anser sig dessutom säkert nöjd med den trupp som levererat en tredjeplats till föreningen.

Mariestad aviserade redan under sommaren att man ville ha in en spetsforward till, gärna en målskytt. Och under uppehållet har man nu hittat rätt när Lukas Söderlund värvats in från Växjö lakers där han hade en rookiekontrakt men inte fått någon speltid mer än någon träningsmatch. I övrigt har det bara blivit spel i deras J20 där han var bäste målskytt samt i juniorlandslaget. Säsongen innan gjorde han stor succé i Grums där han noterades för finfina 22 mål och fick göra sina första landskamper. Har ett riktigt bra skott och rätt bra skridskoåkning. Mariestads sportchef Calle Johansson har också aviserat att det kan komma ytterligare någon värvning.

Seriesegrande Nybro suktade efter att få tillbaka William Quist men nu visar det sig att det inte blir så. Verkar då inte jaga något annat trots att man alltså blivit av med Joshua Berger.

Skövde fick in en riktig drömvärvning i deras ögon när SHL-meriterade Jesper Emanuelsson vände hem till moderklubben. Jesper gjorde 28 matcher i Frölunda redan som 18-åring, med 4 poäng som facit, men har varit skadedrabbad och fick denna säsong inleda i Hanhals där han noterats för 16 poäng på 22 matcher. Med det var han tvåa i deras interna poängliga. En skridskostark och välskolad ytter som kommer att tillföra Skövde spets.

Tranås tillkännagav idag två stycken nyförvärv:
Det på papperet starkaste är finnen Antti Kauppila som ansluter från österrike och EBEL-ligalaget Dornbirner. 30-åringen har också många produktiva säsonger i Mestis i ryggsäcken. Han beskrivs av sportchefen Stefan Fransson som en spelskicklig och kreativ back.
Andra nyförvärvet är Jesper Bärgård som inte var nöjd med att få blygsamt med speltid i floppande Vimmerby. Den 190 cm långe och 100 kg tunge yttern tillför kraft till Tranås som annars kanske vägt lite lätt.

Troja har aviserat att det inte är aktuellt att plocka in någon i nuläget, speciellt som publiksiffrorna minskat vilket minskar det ekonomiska utrymmet.

Visby har också förstärkt laget. Amerikanske forwarden Chase Phelps plockas in från division 2-laget Osby. Ska enligt Visbys hemsida bidra med gnugg och moget spel.

Sedan kikar vi vidare och hamnar då i den norra allettan där det också värvats en del.

Boden har aviserat att de ska förstärka laget men än så länge har det varit tyst hos Norrbottningarna. Alla förstår att siktet är inställt mot den från Mora flyktade Jesper Ylivainio som gjorde stor succé i Boden förra säsongen. Men det är inte givet att han vänder hem till tryggheten, det finns andra klubbar som är ute efter hans underskrift.
Även Viktor Lindgren är registrerad för spel med laget efter jul. Den före detta SHL-spelaren har gjort gästspel tidigare i Boden. Forwarden skulle givetvis tillföra spets till laget.

Det är tyst än så länge från Borlänge, men Henrik Olsén som lämnat Nyköping borde kunna vara på Borlänges radar då han spelade i Borlänge föregående säsong.

Hudiksvall brukar inte vara blyga att värva under säsong, men än så länge är det tyst från Pär Langer.

När andra lag värvar så tappar istället Kiruna IF. Vladimir Chetverikov kommer inte att spela med klubben i allettan. Inte det tyngsta tappet kanske, men indikerar absolut ingen satsning.

Lindlöven långtidslånar in Philip Nyberg från Mora. Backen har redan gjort sex matcher på lån från Mora men nu permanentar man lånet att gälla resten av säsongen.

Piteå hyr ut sin stora stjärna Magnus Isaksson till Skellefteå under junior-vm vilket gör att han missar ett antal matcher under allettans inledning. Istället lånar man in två juniorer från Skellefteås J20-lag, Linus Hedman och Hannes Lindström. Man lånar också ut backen Andreas Boman till Segeltorp.

Teg har tigit så här länge och ser inte ut att öppna munnen heller.

Vallentuna har inte aviserat några förändringar på spelarsidan under uppehållet.

Seriesegrarna från den östra ettan verkar sitta nöjda.

Östersund har idag tillkännagjort två värvningar:

Erik Rainersson ansluter från allsvenska Björklöven. Den skridskostarke forwarden har inte öst in poäng i allsvenskan men kan säkert färga mer i hockeyettan.

Justin MacDonald är en amerikansk storväxt ytter som inte spelat denna säsong ännu. Men enligt sportgruppens Per Tagesson är han skicklig i spelet med puck och i spelet runt mål och besitter dessutom ledaregenskaper.


1 kommentar

Stiffe · 24 december, 2019 kl. 08:09

Visst att man bantat budgeten lite i Krif för att få en stabil ekonomi,men vadå har ansträngd ekonomi? Den är stabilare än på flera år, btw det är klart att Andre Nordstrand från khk fortsätter i Krif,visst kanske inte går som nyförvärv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *