Det är bäddat för en otroligt spännande slutomgång i allettan södra med fem lag som är inblandade i striden om seriesegern. Aldrig tidigare har det varit så många lag inblandade ända in i sista omgången. Men vad gäller egentligen, vad behöver lagen för att kunna kalla sig seriesegrare i allettan södra och kvalificera sig för allettanfinalen? Jag benar i detta inlägg ut förutsättningarna!

Tabellen inför sista omgången:

Halmstad 33 poäng 53-43=+10 i målskillnad

Nybro 32 p 56-37=+19

Huddinge 31 p 58-54=+4

Mariestad 30 p 48-37=+11

Troja 30 p 51-42=+9

Matcher i sista omgången:

Halmstad-Krif

Nybro-Mariestad

Tranås-Huddinge

Visby-Troja

Halmstad går till allettanfinalen om…

 • De tar lika många poäng som Nybro, dock minst en poäng

Talar för: Har allt i egna händer och har dessutom vunnit samtliga möten med Krif under säsongen. Hemmaplan.

Talar mot: Pressen efter att ha lett serien länge och nu ställs allt på sin spets. Krif är ett bra lag. Sämre målskillnad än flera av konkurrenterna.

Chans att gå till final enligt min bedömning: 60%

Nybro går till allettanfinalen om…

 • De tar en poäng mer än Halmstad och max en poäng mindre än Huddinge.

Talar för: Har en riktigt bra form med sex raka segrar där framför allt defensiven varit stark. Bra målskillnad.

Talar mot: Måste förlita sig på att Krif tar poäng mot Halmstad. Tufft motstånd i sista omgången i Mariestad, ett lag man förlorade mot första mötena lagen emellan. Svaga på hemmaplan, bara fyra vinster på åtta matcher.

Chans att gå till final enligt min bedömning: 30%

Huddinge går till allettanfinalen om…

 • De tar tre poäng mot Tranås samtidigt som Halmstad kammar noll och Nybro förlorar.

Talar för: Har gjort flest mål av alla lag i allettan södra. Halmstad och Nybro har tufft motstånd.

Talar mot: Möter ett väldigt formstarkt Tranås. Är beroende av andra resultat. Släpper in klart flest mål av topplagen. Bortaplan.

Chans att gå till final enligt min bedömning: 5%

Mariestad går till hockeyettanfinalen om…

 • De tar tre poäng mot Nybro samtidigt som Halmstad kammar noll och Huddinge förlorar. Dessutom får Troja inte vinna med två mål mer än Mariestad gör.

Talar för: Vann mot Nybro i första mötet lagen emellan. Kommer från en imponerande insats senast mot Halmstad. Starka defensivt. Huddinge har en riktigt tuff bortamatch och Krif kan mycket väl spöa Halmstad.

Talar mot: Beroende av hur det går för de andra topplagen. Möter ett formstarkt Nybro. Mängder med spelare borta.  Bortaplan.

Chans att gå till final enligt min bedömning: 3%

Troja går till hockeyettanfinalen om…

 • De tar tre poäng mot Visby samtidigt som Halmstad kammar noll och Huddinge förlorar. Dessutom måste Mariestad ta tre poäng mot Nybro, men inte vinna med mer än två mål mindre än Troja vinner med.

Talar för: Visby har inget att spela för. Har tre vinster på de senaste fyra matcherna. Huddinge har en riktigt tuff bortamatch och Krif kan mycket väl spöa Halmstad. Det är inte heller otänkbart att Mariestad vinner över Nybro.

Talar mot: Många resultat som ska gå med. Laget har haft svårt att göra mål, nu måste man vinna med minst tre, kanske fler, för att fixa målskillnaden. Visby borta är ingen lätt uppgift.

Chans att gå till final enligt min bedömning: 2%


8 kommentarer

Mikael · 17 februari, 2020 kl. 21:21

Alltid klok och läsvärd😉 Tycker att vikings har höjt slagkraften några procent med sitt byte av 1:a center. VCR ser intressant ut, Håkansson var nere i fjärde kedjan när han lämnade. Viktor L tillbaka. Ger vikings 60% chans mot BOIS, men sammantaget håller jag med dig.

  Krister Holm · 17 februari, 2020 kl. 21:25

  Det som talar emot er mest är ju att Halmstad har allt i egna händer egentligen. Att ni kan vinna mot Mariestad tror jag absolut, även om det är en öppen match i mina ögon.

Stefan · 17 februari, 2020 kl. 21:34

Tror på Krifseger,första gången Halmstad har press på sig,sett till hur tidigare matcher sett ut,1a match slutade 1-0 båda lika dåliga,2a matchen manglade Krif fullständigt Halmstad men slutade spela vid ledning 4-1 och tappade allt,3e matchen var Krif klart bättre men sen kom det 3minuter i 2a period där allt rasade och man släppte 3 mål.

  Krister Holm · 17 februari, 2020 kl. 21:38

  Roligt att få lite om hur matcherna er emellan varit, har ju inte sett dom. Indikerar ju på att Krif kan ta det, de har ju en hel del att spela för dessutom.

Dennis · 18 februari, 2020 kl. 02:10

Intressant analys Krister, välformulerat! Hoppas ju BOIS tar 1:a platsen, men känns inte riktigt troligt då dom andra resultaten måste gå helt med oss. Glad om vi hamnar topp 3 iallafall så vi kommer till PO2. Återstår att se, tämligen spännande inför finalomgången!

  Krister Holm · 18 februari, 2020 kl. 18:07

  Tack, roligt att det uppskattas! Som du skriver så är det mycket som ska falla på plats för att vinna serien, men även om vi får spela playoffspel så tror jag lagen kommer att passa sig för att välja oss.

Kimmo Varis · 18 februari, 2020 kl. 12:28

Snacka om otur att man måste ”lyssna” på matchen via telefon medans man kör hem från jobb den tiden på kvällen… Skulle varit skoj att ha alla matcher på olika TVs hemma i tv rummet annars 😀

  Krister Holm · 18 februari, 2020 kl. 18:07

  Dålig planering Kimmo!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *