En följare messade mig och undrade om jag kunde göra en tabell över hur det sett ut när topplagen mött varandra. Då jag var ledig idag så tänkte jag varför inte och gav mig i kast med att göra en tabell över hur det såg ut i inbördes möte lagen emellan. På så vis får man ett svar på vilket lag som presterar bäst mot bra motstånd, något som kan komma att bli väldigt aktuellt i kommande playoff- och kvalseriespel.

Vi går igenom hur lagen presterat mot varandra lag för lag, med början uppifrån.

Halmstad

Halmstads matcher mot topp 5 i allettan

Halmstad må vara serieledare, men faktum är att laget inte lyckats speciellt bra mot de andra topplagen, Nybro undantaget. Istället är det att man varit väldigt starka mot lagen längre ner i tabellen som gett dom positionen längst upp i tabellen.

Nybro

Nybros matcher mot topp 5 i allettan.

Nybro har endast spelat sju matcher då de har kvar att möta Mariestad av topplagen. De har ändå plockat fler poäng än serieledarna, detta tack vare dubbelsegrar mot Huddinge och Troja. Mot Mariestad förlorade man dock första mötet.

Huddinge

Huddinges matcher mot topp 5 i allettan

Huddinge hade lätt för Halmstad men svårt för Nybro. Blandat resultat mot Mariestad och Troja. Ändå det näst starkaste laget i interna möten (ev trea bereonde på hur det går mellan Nybro och Mariestad).

Mariestad

Mariestads matcher mot topp 5 i allettan

Mariestad är obesegrade på hemmaplan, och inte bara det, man har endast släppt in ett enda mål i samtliga matcher mot de fyra toppkonkurrenterna. På bortaplan har man bara spelat tre matcher då man ännu inte mött Nybro, men så här långt så står man på en seger och två förluster. Med detta facit är man det klart bästa laget i inbördes möten av topplagen, detta trots att man alltså har en match mindre spelad. Det lär inte vara många lag med koll som väljer Mariestad (om de nu hamnar på valbar plats i ett playoffspel).

Troja

Trojas matcher mot topp 5 i allettan

Troja har haft lätt för Halmstad, men i övrigt har man haft det oväntat svårt för toppkonkurrenterna. Det är bara Huddinge man vunnit mot. Speciellt Mariestad har man haft svårt för, två rätt klara förluster har det blivit mot nuvarande seriefyran.

Till sista så lägger vi ihop detta till en tabell över hur det gått i matcherna topplagen emellan.

Tabell över topp 5-lagens inbördes möten

Så lite förvånande så är det alltså serieledarna som har svårast att möta bra lag medan det är seriefyran Mariestad som topplagen ska passa sig för.


6 kommentarer

Rolf · 18 februari, 2020 kl. 16:58

En annan sak som är rätt intressant är att Krif på 6e plats hade kvalat in på en 2a plats på denna listan med 12 poäng,med Halmstad kvar att möta

  Krister Holm · 18 februari, 2020 kl. 18:08

  Är det mot alla fem lagen då? Det blir ju två fler matcher att samla poäng på så inte helt rättvisande kanske.

   Rolf · 18 februari, 2020 kl. 18:56

   Haha ja lite fel blir de ju så sätt,var mer att påpeka man faktiskt ligger på plus poäng mot de flesta topplagen,man har en tendens att spela bra mot bättre lag och sen klappa ihop mot de sämre .

    Krister Holm · 18 februari, 2020 kl. 21:44

    Absolut, Krif inledde ju framför allt väldigt bra!

Bois · 18 februari, 2020 kl. 20:21

Har du någonsin gjort en lista eller liknande där Bois inte vinner?

  Krister Holm · 18 februari, 2020 kl. 21:45

  Absolut, det gör jag ofta. Senast igår så gjorde jag ett inlägg där Bois chanser till att vinna serien endast var 3% medan Halmstads tex var 60%.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *