Då har de rankad lagen valt motstånd och det blev i mina ögon några överraskande val. Men hur slutar matchserierna? Så här tror jag.

Troja-Strömsbro 2-0

Ett förvånande val av Troja. Visserligen innebar valet av Strömsbro en rätt trolig seger, men Nyköping hade inneburit en betydligt kortare resväg och borde också ha varit ett överkomligt motstånd. Den extra resekostnaden som man nu tog borde innebära att man har rätt stor respekt för Nyköping. Strömsbro har ett par riktigt bra spelare i Viktor Ehn och Joakim Axman, men Trojas spets är minst lika vass och framför allt är bredden betydligt bättre. En klar 2-0-seger.

Östersund-Kiruna AIF 2-0

Också ett lite överraskande val, men Östersunds respekt för Teg var tydligen så stor så den vägde tyngre än kassörens ord om återhållsamhet. Jag tror att Östersund kunnat vinna över Teg också, man vann ju båda mötena i allettan, men att välja Kiruna innebär att risken för att slås ut minskar ännu mer.  Man vann båda mötena med AIF i grundserien rätt klart och ska kunna avfärda dom med 2-0.

Nybro-Nyköping 2-0

Att Nybro med de valen som var kvar skulle välja Nyköping var rätt givet. Visserligen blir det ett nytt och oprövat motstånd, men det är ändå ett lag som man borde rå på och alternativen var det antingen för långa resor till eller ansågs tuffare. Nyköping har främst en offensiv kompetens, men Nybros defensiv är stark och svårforcerad. Nyköpings defensiv kommer få större problem med Nybros spetsar och 2-0 känns som ett väntat resultat.

Boden-Teg 2-1

Boden gjorde det lite fega valet att möta Teg istället för Piteå, men det är ändå inte en matchserie med helt given utgång, utan egentligen rätt svårtippad. Reagerar man med ryggraden så skulle man säga Boden direkt, de har ett betydligt mer meriterat och bättre lag spelare för spelare. Men får man en stund på sig att syna hur lagen presterat egentligen så är det inte lika givet längre. Teg kom faktiskt före Boden i norra hockeyettan, och visserligen kom Boden klart före i allettan men Teg har vunnit tre av fyra matcher mot Boden, bland annat den senaste. Den spelades så sent som igår och var viktig för Boden, trots det så vann Teg med 3-1. Jag tror på en jämn matchserie där ändå Bodens rutin från playoffspel till slut ändå väger över till deras fördel, 2-1.

Krif-Vimmerby 0-2

Ekonomin gjorde att Krif gjorde ett logiskt men kanske inte så smart val. För även om det är svårtippat så lutar jag åt att Vimmerby tar detta. Krifs inledning på allettan var lysande, men man har tappat under den andra halvan av allettan och gick från att leda allettan till att hamna sexa. Vimmerby gjorde en minst sagt medioker grundserie, men Horskys återkomst som tränare och nystarten med en ny serie har gett Vimmerby ordentligt med luft under vingarna. Seriesegern var bärgad tidigt och man fick tillfälle att träna ner sig ordentligt för att kunna komma så bra förberedda som möjligt till playoff. Jag tror att man tar hem detta, det blir jämna matcher men ändå två raka Vimmerbysegrar.

Lindlöven-Visby 1-2

Lindlöven hade pest eller kolera att välja på och valde pest. Laget har gått riktigt bra i den norra allettan och hade väldigt god marginal ner till playoffstrecket medan Visby i den södra fick slita hårt för att greja den sista, vilket man lyckades med till slut med en poängs marginal. Det skulle kunna antyda att Lindlöven ska vara favoriter i matchserien, men Lindlöven är ett oprövat playofflag medan Visby har hur mycket playoffrutin som helst, och det ska inte underskattas. Visby har dessutom en riktig slutspelsräv i båset i Hans Särkijärvi som vet hur man spelar i utslagsmatcher. Det gör att jag tror att Visby ändå vinner denna knallhårda drabbning med 1-2.  

Tranås-Piteå 2-1

Tranås fick Piteå vare sig man ville (antagligen inte) eller inte (antagligen). Tranås fick ordentlig fart på grejorna under slutdelen av allettan och kommer in med bra självförtroende till playoffspelet. Tidigare års topplag Piteås alletta var inget att skryta med, men på slutet repade man faktiskt mod ordentligt och tog fyra segrar på de sista sex matcherna. Det gör att mitt tips inte kommer att bli en enkel 2-0-seger för Tranås, men Tranås är ändå favoriter i mina ögon och tar detta med 2-1.


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *