Efter en mycket spännande playoff 1-omgång och hockeyettanfinal så är intresset på topp och spekulationerna inför playoff 2 igång på allvar. Jag ska väl inte vara sämre än någon annan och ta fram min kristallkula och sia om hur lagen kommer att välja. Jag betar av valen i den ordning som lagen väljer i.

Halmstad

Har att välja på: Nybro, Östersund, Boden, Tranås, Visby och Vimmerby.
Väljer: Tranås
Varför? Halmstad vann båda mötena i allettan med Tranås och har därmed ett bra mentalt läge mot dom. Dessutom passar Tranås offensiva spelstil ett defensivstarkt Halmstad bra.

Borlänge

Har att välja på: Nybro, Östersund, Boden, Visby och Vimmerby.
Väljer: Visby eller Östersund
Varför? Borlänge har två raka segrar mot Östersund i allettan och har därmed ett mentalt övertag på laget. Men Östersund är ett lurigt lag och har bra målvakter som kan stänga en match. Därför är jag inte helt säker på valet, utan det kan lika gärna (kanske ännu troligare) bli det lägre rankade Visby som blir serietvåan i norra allettans val.

Huddinge

Har att välja på: Nybro, Östersund/Visby, Boden och Vimmerby.
Väljer: Vimmerby
Varför? Huddinge har offensiv spets som kan såra alla lag, men de har lite svårare defensivt. Därför kan det vara bra att välja ett lag som inte öser på så mycket framåt. Vimmerby känns som det bästa valet i det läget.

Hudiksvall

Har att välja på: Nybro, Östersund/Visby och Boden.
Väljer: Östersund/Visby
Varför? I Hudiks fall så tror jag snarare det handlar om att välja bort än att välja. Nybro är topprankat av lagen som finns att välja på och har en väldigt hög potential. Det är dessutom ett lag Hudik inte mött tidigare vilket gör att det skulle vara en chansning att möta dom. Boden går också bort då de är ett slutspelslag som älskar när det blir tätt och tufft som det blir när det är vinna eller försvinna-matcher. Därmed kommer man att välja det lag som Borlänge inte väljer av Östersund och Visby.

Mariestad

Har att välja på: Nybro och Boden.
Väljer: Nybro
Varför? Som jag skrev ovan är Boden ett slutspelslag. Det skulle också innebära en lång resa och en chansning för Mariestad då man inte mött dom tidigare. Nej då är det ett enklare val att välja det hyfsat närliggande Nybro, ett lag man dessutom tog sex av sex poäng emot i allettan.

Troja

Får: Boden

Hade Troja fått välja själva så hade de säkert valt Boden i allra sista hand. Men nu får man ju inte det och det är bara för hästarna att ställa sikte mot en långresa i playoff 2.


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *