Jag var länge i valet och kvalet i om jag skulle sia om hur playoff 3 slutar, mycket på grund utav att mitt Mariestad Bois är ett av lagen och det blir lätt att man får skit för att man är partisk, trots att jag anstränger mig för att försöka vara så opartisk jag bara kan. Är Bois inblandad i en av sex matcher kanske man ändå kan se förbi det, men nu är det ju en av tre matcher, och det kommer säkert bli några som stör sig på det. Men jag gör väl ett försök ändå…

Hudiksvall-Vimmerby

Två lag jag tycker är svårbedömda var det står. Visst har båda lagen imponerat på sin väg fram till playoff 3, men Hudik hade faktiskt en hel del tur som lyckades vända andra matchen mot Nybro de sista 4½ minuterna, och visst var Huddinge lite för bekvämt för att spela intensiv slutspelshockey? Jag lutar dock åt att Hudiksvall kommer att dra det längsta strået, för deras insats i den första matchen mot Nybro imponerade. Vimmerbys strikta linjer kan komma att vålla Hudiksvall problem, men dom lyckades luckra upp Nybros tighta försvar så varför inte Vimmerbys? Därför lutar jag åt att Hudik tar hem detta i två raka matcher, även om det kommer att bli jämna matcher.

Mariestad-Tranås

Två lag som är rätt lika uppbyggda runt en kärna med trotjänare och flera unga hungriga talanger som bidrar med fart. Spelskickliga backar. Offensivt väldigt starka toppkedjor med slitstarka tredje- och fjärdekedjor. Tydliga linjer som bygger på disciplin och hårt jobb. Det som skiljer är att Tranås är det något mer tempostarka laget medan Bois är det lite mer kreativa. Samt målvaktspositionen. Bois har kanske ettans bästa och mest stabila målvakt i Tobias Sandberg, medan Tranås Viktor Johnsson är bra men betydligt mer ojämn. Det kommer att blir fruktansvärt jämna och tuffa matcher där säkert minst en går till sudden, men Bois målvaktsövertag gör att jag tippar att Bois vinner med 2-0.

Troja-Visby

Den mest lättippade av matchserierna. För även om jag tippat de båda tidigare till 2-0 så kommer det resultatmässigt bli oerhört jämnt. Men Troja tror jag vinner tämligen komfortabelt. Troja har av tradition väldigt lätt för Visby och är det starkare laget i varje lagdel. Dessutom kommer fyrdomarsystemet inte tala till Visbys fördel. Med andra ord en rätt klar 2-0-seger till Troja.  


0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *